Telefon service caroserie: 0371 519 112

Program: luni – vineri, 8:00 – 16:30

Importanța redresării șasiurilor pentru siguranța camioanelor

Șasiul unui camion este fundamentul structural al vehiculului, având rolul de a susține toate componentele acestuia și de a asigura integritatea structurală. În timp, șasiul poate suferi deformări din cauza utilizării intense, a accidentelor sau a altor factori externi. Redresarea șasiului este un proces esențial pentru menținerea siguranței și performanței camioanelor. În acest articol, vom explora de ce este importantă redresarea șasiului și cum se desfășoară acest proces.

 

Ce înseamnă redresarea șasiului?
Redresarea șasiului implică corectarea deformărilor structurale ale cadrului principal al camionului. Acest proces presupune utilizarea echipamentelor specializate pentru a readuce șasiul la specificațiile originale de fabrică, asigurând astfel că vehiculul funcționează corect și sigur.

 

Importanța redresării șasiului

Redresăm șasiul pentru a asigura:

  • Siguranța rutieră: un șasiu deformat poate afecta manevrabilitatea și stabilitatea camionului, crescând riscul de accidente. Redresarea șasiului ajută la menținerea siguranței șoferului și a celorlalți participanți la trafic.
  • Durabilitatea vehiculului: un șasiu redresat corect poate prelungi durata de viață a camionului, evitând uzura prematură a componentelor și prevenind defecțiunile majore.
  • Eficiența operațională: camioanele cu șasiuri deformate pot consuma mai mult combustibil și pot avea performanțe reduse. Redresarea șasiului contribuie la menținerea eficienței și la reducerea costurilor operaționale.
  • Respectarea reglementărilor: vehiculele comerciale trebuie să respecte anumite standarde de siguranță. Un șasiu corect redresat asigură conformitatea cu aceste reglementări.

 

Procesul de redresare a șasiului

În cadrul atelierului de reparații caroserie de pe platfroma ATP Motors din Baia Mare asigurăm un spațiu generos, corespunzător, dotat excelent dar și forța de muncă calificată și specializată. Tehnicienii noștri urmează o procedură bine pusă la punct, întreg procesul fiind unul standardizat:

  • Inspecția inițială: procesul începe cu o inspecție detaliată a șasiului pentru a determina gradul de deformare și a identifica cu precizie zonele afectate.
  • Dezasamblarea componentelor: pentru a accesa șasiul, este necesară dezasamblarea anumitor componente ale camionului, cum ar fi cabinele, motoarele sau alte părți care obstrucționează șasiul.
  • Redresarea propriu-zisă: șasiul este plasat pe bancul de redresare, unde sunt utilizate echipamente specializate pentru a aplica forțe precise în zonele afectate. Tehnicienii noștri experți ajustează șasiul până când acesta revine la specificațiile originale de fabrică.
  • Verificarea finală: după redresare, șasiul este supus unei noi inspecții pentru a se asigura că toate deformările au fost corectate și că șasiul este aliniat corect. De asemenea, se efectuează teste de drum pentru a verifica performanța vehiculului.
  • Reasamblarea și finalizarea: după verificarea finală, toate componentele dezasamblate sunt reasamblate pe camion, iar vehiculul este pregătit pentru utilizare.

 

Redresarea șasiului este un proces esențial pentru menținerea siguranței și performanței camioanelor. Prin corectarea deformărilor structurale, se asigură că vehiculul funcționează corect și în siguranță, protejând atât șoferii, cât și ceilalți participanți la trafic. Dacă observați orice semne de deformare a șasiului, vă încurajăm să apelați la serviciile noastre profesionale de redresare pentru a evita problemele majore și pentru a menține camionul dumneavoastră în stare optimă.

Baia Mare

B-dul Regele Mihai I, nr. 65
Baia Mare, Maramureș

Tel: 0362 805 695

info@atp-group.ro

Telefon service caroserie: 0371 519 112

Program: luni – vineri, 8:00 – 16:30